iOS 8 krijgt Healthbook-app

iOS 8 krijgt Healthbook-app

Apple gaat in de iOS 8 een standaard gezondheidsapp introduceren, zo blijkt uit geruchten. De app, die de naam ‘Healthbook’ zal gaan dragen, maakt het mogelijk informatie over je gezondheid inzichtelijk te maken.

Apple heeft de afgelopen tijd een aantal gezondheidsspecialisten en experts op het gebied van medische sensoren in dienst genomen. Ook is het zeer waarschijnlijk dat Apple een iWatch zal introduceren. De smartwatch zal een aantal sensoren bevatten waarmee lichaamsfuncties gemeten kunnen worden. In de Healthbook-app worden deze gegevens vervolgens worden opgeslagen. De applicatie zal dan ook voorgeïnstalleerd zijn op de iPhone 6.

Met de iWatch en de Healthbook-app zal Apple een nieuwe markt betreden. Concurrerende smartwatch-makers richten zich vooral op de productiviteit. Ook functies op de iPhone zijn vooral gericht op de productiviteit. Gezondheid lijkt echter de focus te krijgen op de iPhone 6.

Healthbook

De Healthbook-app zal volgens geruchten veel weg hebben van de Passbook-app. Net als Passbook zal in Healtbook verschillende gekleurde kaarten te vinden zijn. Via de kaarten zijn onder andere gegevens over je hartslag, sportactiviteiten, slaap en bloeddruk te zien. Ook kun je zelf informatie over bijvoorbeeld je voeding toevoegen.

Healthbook Healthbook cards
Conceptafbeeldingen van 9to5mac tonen hoe de Healthbook-app er hoogstwaarschijnlijk uit komt te zien.

Het toevoegen van een standaard gezondheidsapp is een logische stap. Het monitoren van je gezondheid wordt gezien als dé trend van 2014. De vele bestaande gezondheidsapps, zoals Runkeeper en Sleep time, bevestigen de trend. Healthbook zal echter een fikse klap voor de ontwikkelaars van zulke apps zijn. Al kunnen we ook nieuwe accessoires verwachten die het monitoren mogelijk maakt.

iWatch

Een van de accessoires die het mogelijk zal maken om je gezondheid te monitoren is de iWatch. De iWatch is nog niet geintroduceerd, maar zal vermoedelijk meerdere sensoren bevatten waarmee lichaamsfuncties worden gemeten. Zo kunnen onder andere je stappen geteld, je hartslag en verbranden calorieën bijgehouden worden.

Een nauwe samenwerking met de Healthbook-app ligt dan ook voor de hand. Zo zou de iWatch geen losstaand accessoire zijn, maar afhankelijk zijn van een verbinding met de iPhone.

We zijn benieuwd wat de iPhone 6 ons allemaal gaat brengen. De geruchten rond het monitoren van je gezondheid belooft in ieder geval veel leuks.

Geschreven doorBenny Stapel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>