Krijgt de iPhone 6 een groter scherm?

Krijgt de iPhone 6 een groter scherm?

De iPhone 6 krijgt mogelijk een groter scherm dan zijn voorgangers. Apple zou volgens de South China Morning Post grootse plannen hebben met de nieuwe iPhone.

Volgens de Chinese krant wordt de nieuwe iPhone weer uitgebracht in twee varianten en zouden we de iPhones in september kunnen verwachten. Het scherm van de iPhone heeft volgens de chinezen de grootste veranderingen ondergaan. De krant baseert zich op bronnen uit de industrie die prototypes van de iPhones zouden hebben gezien.

2 nieuwe modellen met een groter scherm

De South China Morning Post claimt dat Apple bezig zou zijn met twee modellen van de iPhone 6, een 4.7 inch en een 5.5 inch variant. Beiden zouden een stuk groter zijn dan het scherm van de iPhone 5s, die 4 inch meet.

Het scherm zou daarnaast een stuk scherper zijn doordat er 441 pixels per inch (ppi) te zien zijn. Het Retina-display van de iPhone 5s biedt nu een pixeldichtheid van 326 ppi en is daarmee precies genoeg om de losse pixels niet te kunnen onderscheiden.

Om het scherm te beschermen tegen krasjes zou er een saffieren laag over het scherm te vinden zijn. Saffier, op diamant na het hardste materiaal, is nu ook op de iPhone 5s te vinden om de cameralens en de TouchID te beschermen.

Geruchten rond een groter scherm

Al maandenlang gaan er geruchten dat Apple de schermen van zijn iPhones zou willen vergroten. Eerder ging al het gerucht dat de iPhone 6 geen rand langs de lange zijde zou hebben. De vlagschip-modellen van concurrerende Android smartphones hebben allemaal een groter scherm dan het 4-inch scherm van de iPhone 5s. Om weer marktaandeel terug te winnen zou Apple volgens kenners mee moeten doen aan de strijd rond grootte van de smartphoneschermen.

Volgens de geruchten zouden de nieuwe modellen dichtbij de maat van een ‘phablet’ (smarphones ter grootte van een kleine tablet) komen. Of Apple daaraan mee zal doen is nog maar de vraag. Apple staat er om bekend een eigen weg in te slaan en zich nauwelijks iets van de concurrentie aan te trekken.

We zullen nog even moeten wachten wat Apple voor ons in petto heeft, maar als we bovenstaande geruchten moeten geloven belooft het een mooie herfst te worden.

Geschreven doorJesse | iPhone6.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>