Apple verscheept saffieren schermen voor iPhone 6

Apple verscheept saffieren schermen voor iPhone 6

Apple is begonnen met het verschepen van de eerste ladingen saffieren schermen. Volgens analistenbureau UBS Research zou de productie van de displays vorige maand van start zijn gegaan.

Uit onderzoek van het analistenbureau zou blijken dat een aantal schermen naar China zijn verscheept. Daar zou de iPhone 6 in elkaar worden gezet. Het zou gaan om ruim honderdduizend verscheepte schermen. Apple zou materiaal voor meer dan 100 miljoen schermen hebben besteld.

Geruchten

Er gaan al langere tijd geruchten dat de iPhone 6 een saffieren scherm zou krijgen. Enkele maanden geleden opende Apple met GT Advanced Technologies een fabriek in Arizona. In de fabriek zouden saffieren schermen worden geproduceerd voor Apple-producten.

Saffier wordt nu al gebruikt voor de cameralens en de vingerafdrukscanner in de iPhone 5S. Het materiaal is krasbestendiger dan touchscreens die nu op de markt zijn te vinden. Ook is saffier vrij duur. Naar verwachting zal de iPhone 6 dan ook duurder worden dan voorgaande iPhones. Hoeveel duurder de iPhone 6 zal worden is nog niet bekend.

Maten

De iPhone 6 komt volgens geruchten uit in een 4,7 inch- en een 5,5 inch-variant. Het 5,5 inch-display krijgt waarschijnlijk een resolutie van 2560×1440 pixels. Dat komt neer op een pixeldichtheid van 538 ppi. Dat is een stuk scherper dan de iPhone 5S, die een pixeldichtheid van 326 ppi meet.

Het lijkt er dus op dat de iPhone 6 een groter scherm krijgt, die ook nog eens een stuk scherper en steviger is. Mogelijk zullen we dat wel in de portemonnen voelen. Toch kunnen we niet wachten op het – figuurlijk gezien 😉 – oogverblindende scherm. We zullen alleen mogelijk nog tot september moeten wachten, wanneer de iPhone 6 zal worden gepresenteerd.

Geschreven doorBenny Stapel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>