Apple Watch waarschijnlijk eind juni verkrijgbaar in Nederland

Apple Watch waarschijnlijk eind juni verkrijgbaar in Nederland

De Apple Watch is waarschijnlijk vanaf eind juni verkrijgbaar in Nederland. Apple-directeur Tim Cook maakte dit gisteren bekend bij de presentatie van de eerstekwartaalcijfers van Apple.

Op de conferentie vertelde Cook dat eind juni een tweede groep landen aan de beurt komt. Doorgaans zit Nederland hierbij. Bij de presentatie van de Apple Watch afgelopen maart kon Cook nog niets zeggen over de beschikbaarheid van de Apple Watch in Nederland.

Het horloge is al sinds 24 april verkrijgbaar in Australië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Hong Kong, Japan, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

In die landen is de vraag al groter dan het aanbod. Veel gebruikers moeten nog wachten tot mei of juni voordat ze een Apple Watch in hun bezit hebben. Dit zou komen doordat er productieproblemen zouden zijn. Het zou gaan om het drukgevoelige scherm en de trilmotor.

apple-watch-groen

Forse winst voor Apple

Cook maakte ook bekend dat Apple in het eerste kwartaal een fors aantal iPhones heeft verkocht. Apple behaalde dit kwartaal een omzet van 58.01 miljard dollar. Die is 27% hoger dan de omzet van het eerste kwartaal van vorig jaar.

China is voor Apple financieel gezien het belangrijkste land geworden. De verkopen brachten 16,8 miljard dollar op. Europa bezorgt Apple een winst van 12,2 miljard dollar op, de Verenigde Staten 21,3 miljard dollar.

Het enige product dat bij Apple een daling vertoond is de iPad. Afgelopen kwartaal werden er 12,6 miljoen dollar aan iPad’s verkocht. Dat is een daling van 22,9 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2014.

Geschreven doorLisanne Kielema

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>