‘Geen rand meer om scherm iPhone 6′

‘Geen rand meer om scherm iPhone 6′

De iPhone 6 zal niet meer beschikken over een rand rondom het scherm. Met dat bericht komt de Koreaanse krant The Korea Herald. Naast de iPhone 6 zal volgens de krant ook de Samsung Galaxy S5 niet meer voorzien zijn van de rand om het scherm.

Door het weglaten van de rand, ook wel de ‘bezel’ genoemd, kan het scherm vergroot worden zonder dat toestelformaat groter wordt. Apple zou hiermee inspelen op de trend van steeds grotere telefoonschermen. De vingerafdrukscanner blijft volgens de krant bestaan, deze zal echter niet meer in de homebutton verwerkt zitten maar in het scherm.

iPhone 6 formaat

Volgens The Korea Herald verschijnt de nieuwe iPhone in twee verschillende varianten, een van 4,7 inch en een van 5,5 inch. In dat geval zullen de nieuwe modellen beide groter zijn dan het 4 inch scherm van de iPhone 5, 5S en 5C. Op het definitieve formaat zullen we nog even moeten wachten. Volgens de krant moeten de designs in april gereed zijn, waarna er gestart kan worden met de productie van de iPhone 6.

In augustus verscheen er op onze zustersite iPhone5.nl al een video van hoe de nieuwe iPhone  er zonder ‘bezel’ uit kan komen te zien:

)

Geschreven doorJesse | iPhone6.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>