Apple Pay vóór 2016 beschikbaar in Nederland

Apple Pay vóór 2016 beschikbaar in Nederland

De betaaldienst Apple Pay zal voor het einde van dit jaar in Europa verkrijgbaar zijn. Dat zei Apple-ceo Tim Cook bij een bezoek aan de Apple Store in Berlijn, aldus het Franse iGen. Apple Pay is in de Verenigde Staten al sinds 20 oktober 2014 beschikbaar.

Om het betaalsysteem te gebruiken heb je iPhone 6, iPhone 6 Plus of Apple Watch nodig. De Apple Watch zal in april 2015 op de markt komen.

apple pay

De werkwijze van Apple Pay lijkt erg makkelijk:

  1. Houdt de iPhone bij de betaalterminal, zoals je nu ook al bij de OV-chipkaart doet.
  2. Leg je vinger op de Touch ID-sensor die op het scherm van de iPhone is te zien.

Na deze twee stappen is de betaling geregeld. Omdat er bij elke betaling huidcontact nodig is, is het een veilig systeem. Daarnaast kunnen winkeliers de naam en het creditcardnummer niet zien. Daardoor verkleint de kans op fraude in restaurants en winkels.

Voor Apple betekent Apple Pay een nieuwe inkomstenbron. Banken staan namelijk bij elke betaling een klein bedrag af aan Apple. Ook Google wil meegaan met de nieuwste ontwikkeling en maakte maandag bekend dat zij werken aan de Android Pay.Volgens Google is hun betaalsysteem niet bedoeld om te concurreren maar om de consument meer keuze te bieden. Vorige week lanceerde Samsung al Samsung Pay.

Geschreven doorLisanne Kielema

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>