Nederland moet nog even wachten op Apple Watch

Nederland moet nog even wachten op Apple Watch

Apple heeft gisteravond tijdens het Apple Watch event meer bekendgemaakt over de mogelijkheden van de Apple Watch. Tijdens het evenement ging CEO Tim Cook in op de batterijduur, de prijs en de apps die op de Apple Watch beschikbaar zullen zijn. Ook werd iOS 8.2 gelanceerd en een nieuwe MacBook aangekondigd.

Apple Watch

Tijdens het evenement, dat plaatsvond in San Francisco in de Verenigde Staten, werd verteld dat je met de Apple Watch ook kunt telefoneren, emails lezen en je hartslag kan meten. Daarnaast krijg je elke maandag een berichtje met hoe actief je die week bent geweest. Op basis van deze samenvatting krijg je een nieuw doel voor de komende week.

Batterijduur
De Apple Watch heeft een batterijduur van 18 uur bij normaal gebruik. Bij normaal gebruik gaat Apple ervan uit dat je 90 keer per dag op het scherm kijkt. Dat kunnen notificaties, het bekijken van apps, het doen van een workout en het luisteren naar muziek zijn.

Als je de Watch alleen als horloge gebruikt kan hij zo’n 48 uur mee. Apple gaat er hier vanuit dat je vijf keer per uur op je scherm kijkt. Je weet dan wel dat je precies de goede tijd hebt gezien: de klok heeft een afwijking van slechts 55 milliseconden.

Het opladen van de Apple Watch zal zo’n 2,5 uur bedragen. Als je snel weg moet volstaat 1,5 uur voor 80% batterijlading.

Prijs
De Apple Watch komt in verschillende modellen en dus ook met verschillende prijzen. De aluminium Apple Watch Sport van 38 millimeter zal tussen de $349,- en €399,- zijn. Het horloge met een afmeting van 42 millimeter zal $449,- kosten. De stalen Apple Watch van 38 millimeter zal tussen de €649,- en €1.199,- liggen, die van 42 millimeter tussen de €699,- en €1.249,-. De Apple Watch Edition (De gouden Apple Watch) zal vanaf €11.000,- te koop zijn, met een maximum van €18.000,-. Dit zijn de Europese prijzen die Apple bekend heeft gemaakt.

Apple Watch release Nederland
Het is nog niet duidelijk wanneer de Apple Watch in Nederland verkrijgbaar zal zijn. Vanaf 10 april kan het horloge worden voorbesteld in grote landen als de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk. Op 24 april is de Apple Watch ook verkrijgbaar in de Apple Stores van die landen.

Researchkit
Het afgelopen jaar heeft Apple een aantal medische experts in dienst genomen. Dit heeft geresulteerd in vijf apps die aan het eind van de bijeenkomst gisteren zijn Gezondheid zal op de Apple Watch een belangrijke rol spelen. Na de bijeenkomst gisteren heeft Apple vijf apps uitgebracht die ook op de Apple Watch zullen worden gebruikt. Met deze apps kunnen duizenden gebruikers meedoen aan onderzoek naar bepaalde ziektes. Met de resultaten kunnen onderzoekers beter onderzoek doen naar ziektes als astma, borstkanker en Parkinson.

imageimage (7)image (5)image (4)image (2)

iOs 8.2

Na de bijeenkomst in San Francisco werd iOS 8.2 gelanceerd. Met de nieuwe versie is de iPhone helemaal klaar voor de Apple Watch. De nieuwe versie voegt de Apple Watch-app toe en laat ontwikkelaars apps uitbrengen die door de Apple Watch worden ondersteund. Naast ondersteuning voor de Apple Watch biedt versie 8.2 ook een oplossing voor een beveiligingsprobleem. Begin deze maand werd ontdekt dat de bug ‘Freak’ ervoor kan zorgen dat beveiligde verbindingen toch kunnen worden afgeluisterd. De bug lijkt al sinds de jaren ’90 aanwezig maar de update van Apple biedt een oplossing voor dit probleem.

MacBook

Naast de Apple Watch  en iOs 8.2 werd er ook een nieuwe MacBook aangekondigd. De nieuwe MacBook heeft een 12-inch-scherm en is lichter dan de MacBook Air. Het toetsenbord is zo’n 40 procent dunner maar Apple heeft de toetsen wel wat hoger geplaatst, zodat de toetsaanslag prettiger voelt.  De MacBook gaat negen uur mee bij surfen op het web en tien uur bij het afspelen van films.

Geschreven doorLisanne Kielema

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>