Apple Pay: zo werkt het

Apple Pay: zo werkt het

Met de komst van de iPhone 6 doet ook de nieuwe betaaldienst Apple Pay zijn intrede. Apple Pay koppelt je vingerafdruk aan je creditcard, waarmee je heel gemakkelijk aankopen kunt doen. Zowel online als in fysieke winkels.

Het is dus niet meer nodig om lange formulieren in te vullen of telkens het bezorgadres en je betaalgegevens in te voeren. Je creditcard- of betaalpasgegevens worden afgeschermd en worden niet gedeeld met de onlinewinkel.

Onderstaande video legt duidelijk uit hoe de betaaldienst werkt.

NFC

De dienst werkt door middel van een NFC chip. Het is de eerste keer dat Apple gebruikt maakt van NFC. De chip wordt in eerste instantie alleen gebruikt voor Apple Pay. De concurrentie

Beschikbaarheid

Apple Pay werkt alleen samen met de iPhone 6 en iPhone 6 plus en is vanaf 1 oktober alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. Apple Pay ondersteunt creditcards en betaalpassen van de drie grootste betaalnetwerken, American Express, MasterCard en Visa.

Het is nog niet duidelijk vanaf wanneer de dienst in Nederland beschikbaar is.

Geschreven doorJesse | iPhone6.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>