10 vernieuwingen aan iPhone 6

10 vernieuwingen aan iPhone 6

Groter, afgeronde randen en een betere camera. Het zijn slechts enkele van de vele vernieuwingen aan de iPhone 6 (Plus). We zetten de grootste en opvallendste veranderingen voor je op een rijtje.

1. De iPhone is groter

Grotere iPhones
Apple heeft twee iPhones gepresenteerd, die beiden groter zijn dan vorige iPhones. De geruchten gingen al een aantal maanden rond, maar het is nu officieel. De iPhone 6 heeft een 4,7 inch-scherm, terwijl de iPhone 6 Plus 5,5 inch meet. Ter vergelijking: de huidige iPhone 5s moet het doen met een 4 inch-scherm.

2. Nieuw design

Vernieuwd design
De iPhone 6 en iPhone 6 Plus hebben een ander design gekregen. Beiden iPhones hebben een afgeronde hoeken, de camera steekt enkele millimeters uit de achterzijde en heeft plastic accenten gekregen. Ondanks dat de camera iets uit steekt is de iPhone 6 dunner dan de iPhone 4s. De iPhone 6 is 6,9mm dik en de iPhone 6 Plus 7,1mm. De iPhone 5 en 5s waren nog 7,6mm.

3. Scherper beeld

Scherper beeld
Naast dat de schermen van de iPhone 6’en groter zijn geworden, zijn ze ook nog eens scherper en helderder. De iPhone 6 met 4,7-inch scherm heeft een resolutie van 1334×750 pixels. De phablet variant meet 5,5 inch en heeft een resolutie van 1920×1080 pixels. Dat zijn een hoop pixels – respectievelijk 1 en 2 miljoen – die met het blote oog niet te onderscheiden zullen zijn.

4. Contactloos betalen

Contactloos betalen
De iPhone 6 heeft eindelijk een NFC-chip gekregen. Hierdoor is het mogelijk om betalingen met je iPhone 6 te doen. Onder de naam Apple Pay kunnen contactloze betalingen worden gedaan. Deze moeten dan alleen nog bevestigd worden via de TouchID in de homeknop. De creditcard-gegevens zullen opgeslagen worden op een speciale beschermde chip in de iPhone 6.

5. Verbeterde camera’s

Camera
De camera’s van de iPhone 6 hebben een upgrade gekregen en zullen nu nog mooiere foto’s en filmpjes maken. De camera steekt iets uit, maar kan wel meer licht ontvangen. Hierdoor zullen foto’s aanzienlijk mooier worden. Daarnaast kun je mooiere selfies maken dankzij de vernieuwde FaceTime HD camera. De FaceTime-camera heeft namelijk een nieuwe sensor gekregen en laat tot 80% meer licht binnen.

6. Langere accuduur

Verbeterde accuduur
Apple heeft ook gewerkt aan de meest gehoorde klacht, de batterijduur. Op enkele punten zal de iPhone 6 langer meegaan dan de iPhone 5s. Met de iPhone 5s kon je nog 40 uur luisteren naar muziek. Met de iPhone 6 zal dat 50 uur zijn en met de iPhone 6 plus zelfs 80 uur. Ook kun je langer bellen en video’s kijken met de nieuwe iPhone.

7. iOS 8

iOS8
De iPhone 6 draait op de nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem. In de update van iOS 8 zitten veel wijzigingen. Zo is er een nieuwe Health-app, is het notificatiescherm vernieuwd en is het toetsenbord aanpasbaar. Op het toetsenbord van de iPhone 6 Plus zijn daarnaast extra knoppen toegevoegd voor het kopieren en plakken van teksten. Vanaf 17 september kun je iOS 7 overigens ook installeren op de iPhone 4S of de iPhone 5 (S/C).

8. Verbeterde performance

Verbeterde performance
De iPhone 6 heeft een A8-chip gekregen. De chip zorgt ervoor dat je iPhone nog sneller en beter werkt. Volgens Apple zou de A8-chip tot wel 50% sneller moeten zijn dan de A7-chip in de iPhone 5s. De nieuwe M8-chip kan nu ook hoogtes meten dankzij de toevoeging van een barometer. Dat kan handig zijn voor fitness-apps of als toevoeging op de nieuwe Apple Watch.

9. Beter ontvangst

Ontvangst iPhone 6 beter
De iPhone 6 en iPhone Plus hebben een aantal verbeteringen aan de antennes gekregen. Zo is het een snelheid van tot wel 150Mbps over 4G mogelijk. Ook is bellen over 4G (Voice of LTE, VoLTE) en Wi-Fi mogelijk.

10. De eerste 128 GB iPhone

De iPhone 6 (plus) is vanaf 26 september in Nederland verkrijgbaar
Had je nogniet voldoende ruimte voor al je foto’s op je iPhone 5s? Dan is de 128 GB variant van de iPhone 6 misschien wel de uitkomst. Apple komt namelijk naast de 32 GB en 64 GB varianten ook met een 128 GB variant. Dat moet genoeg ruimte zijn voor al je filmpjes, foto’s en apps.

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus is vanaf 26 september verkrijgbaar. De iPhone 6 (4,7 inch) zal waarschijnlijk €669 (32GB), €799 (64GB) en €899 (128GB) kosten. De iPhone 6 Plus (5,5 inch) zal €799 (32GB), €899 (64GB) en €999 (128GB) kosten.

Wil jij een gratis mailtje wanneer je de iPhone 6 het goedkoopst in Nederland kan bestellen? Meld je nu aan voor de iPhone 6 Service Mail.

Geschreven doorBenny Stapel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>