Apple Watch vanaf 17 juli in Nederland verkrijgbaar

Apple Watch vanaf 17 juli in Nederland verkrijgbaar

De Apple Watch is vanaf 17 juli verkrijgbaar in Nederland. De horloges zijn te verkrijgen in de online Apple Store en in de Apple Stores in Amsterdam, Den Haag en Haarlem. Nederland heeft een tijdje moeten wachten op het horloge: de Apple Watch ging eerst in grote landen als de Verenigde Staten, China, Australië en Duitsland in de verkoop.

Prijzen

De prijzen van de modellen zijn iets hoger dan die van Duitsland. Zo kost de goedkoopste versie daar €399,-, terwijl hij in Nederland €419,- kost. Ook bij de andere modellen is er een prijsverschil te zien. Oorzaak van dit verschil komt door de thuiskopieheffing (€3,50) en de hogere BTW in Nederland. In Nederland bedraagt de BTW 21%, in Duitsland 19%.

Hieronder de Nederlandse prijzen:

  • Apple Watch Sport 38mm: €419
  • Apple Watch Sport 42mm: €469
  • Apple Watch staal 38mm: €669 tot €1219
  • Apple Watch staal 42mm: €719 tot €1269
  • Apple Watch Edition: vanaf €11.200 tot €18.40o

Zweden en Thailand

Naast Nederland is de Apple Watch ook in Zweden en Thailand vanaf 17 juli te verkrijgen. Samen met Nederland behoren zij tot de derde groep waar de Apple Watch wordt gelanceerd. Afgelopen week ging het horloge bij de tweede groep landen in de verkoop. Eerder werd verwacht dat Nederland hier ook bij zou zitten. Het horloge zou eind juni verkrijgbaar zijn in Nederland, met 17 juli heeft dat enige vertraging opgelopen.

Geschreven doorLisanne Kielema

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>