Apple Watch sinds vandaag verkrijgbaar

Apple Watch sinds vandaag verkrijgbaar

We hebben er  even op moeten wachten maar de Apple Watch is eindelijk in Nederland verkrijgbaar. Sinds 07:01 uur vanochtend is het horloge verkrijgbaar in de online Apple Store. In de fysieke winkels worden ze sinds 10.00 uur verkocht. Hier stonden vanochtend een aantal mensen te wachten. Bij de store in Amsterdam stonden er twee bewakers voor de deur, maar dit bleek uiteindelijk niet nodig te zijn.

Een van de redenen waarom het niet zo druk was, is waarschijnlijk omdat diehard fans de Apple Watch al in het buitenland hebben besteld. Het horloge werd in april al gelanceerd in onder andere de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk.

Ook zou het kunnen zijn dat er weinig interesse is in het apparaat. Apple heeft nog geen verkoopcijfers uitgebracht en gaat dat aanstaande dinsdag, als de tweede kwartaalcijfers bekend worden gemaakt, ook niet doen. Geruchten gaan dat de verkoop van de Apple Watch even een piek kende en vervolgens instortte. Volgens Slice Intelligence zijn de cijfers sinds de openingsweek in april met 90% gedaald.

Verschillende analisten denken dat de tweede release van de Apple Watch het beter zal doen. Een aantal gebruikers klagen over de gebruiksvriendelijkheid, de traagheid en het feit dat externe apps nog niet goed werken.

De Apple Watch is te bestellen via de Apple Store of via de winkels van Apple in Amsterdam, Haarlem en Den Haag.

Geschreven doorLisanne Kielema

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>