Apple Watch komt eraan

Apple Watch komt eraan

Vanaf april van dit jaar moet hij in de winkel liggen: de Apple Watch. Het horloge wordt het nieuwste item in de collectie van Apple en zal de Apple-fanaten weer van een nieuw item voorzien. Met het horloge kun je je hartslag meten, berichten die op je iPhone binnenkomen meteen bekijken en natuurlijk zien wat de tijd is.

Om de Apple Watch te gebruiken heb je wel een iPhone nodig. Deze twee apparaten werken goed met elkaar samen. Als jij een bericht krijgt op de telefoon, is deze ook te zien op het horloge. De apps die op de Apple Watch staan installeer je via je iPhone. Via een app die nog moet worden uitgebracht kan je via de iPhone apps op de Apple Watch zetten.

Er zullen drie modellen worden uitgebracht met verschillende horlogebandjes en wel of geen saffierglas, waar het scherm van is gemaakt. In een Apple Store in Berlijn vertelde ceo Tim Cook dat de Apple Watch tegelijkertijd met de Verenigde Staten in Europa zal worden gelanceerd, aldus 9to5mac. Toentertijd werden de eerste iPhone en iPad eerste in de VS gelanceerd voordat deze naar Europa kwamen.

De komst van de Apple Watch maakt een eind aan de vele geruchten. Al in 2013 gingen er geruchten de ronde dat Apple bezig zou zijn met een horloge. De Apple Watch was toen nog bekend onder de naam iWatch.

Design
De Apple Watch wordt opgeladen door middel van een magneetlader. Deze bevestig je achterop het horloge. Over de batterijduur is nog niet veel bekend maar het lijkt erop dat de Watch één dag meegaat, zodat je hem ’s nachts op kan laden.

Een extra dingetje dat Apple heeft toegevoegd aan het horloge is de zogenaamde kroon. Deze knop zit aan de zijkant van het apparaat. Op deze manier worden de bedieningsmogelijkheden uitgebreid. Aangezien het scherm van de Apple Watch kleiner is dan die van de iPhone is het moeilijker om bijvoorbeeld in en uit te zoomen. Met de kroon kan dit gemakkelijker.

Apps
Onder andere voor de kaartenapp is de zoomfunctie handig. De kaart kan je bijvoorbeeld gebruiken op de fiets. Je hoeft dan niet telkens naar je pols te kijken: als je linksaf moet gaan trilt het horloge anders dan wanneer je rechtsaf moet slaan.

Ook de wekker werkt via trillingen. Via kleine trillingen op je pols wordt je wakker gemaakt en wordt je partner niet gestoord tijdens zijn slaap.

Bij het begin van de ontwikkeling van het horloge, zo’n vier jaar geleden, nam Apple een aantal gezondheidsexperts in dienst. Volgens de laatste berichten zijn veel medische snufjes echter geschrapt. Uit testen blijkt dat de gezondheidsfuncties nog te veel verschillen per persoon. Het horloge zal zich vooral richten op het algemene publiek en als mode-item dienen.

Op de website Watchaware.com staan een aantal apps te zien die op de Apple Watch beschikbaar zijn.

Op 9 maart aanstaande worden er door Apple meer details bekend gemaakt over de Watch.

Geschreven doorLisanne Kielema

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>