De 10 beste sportapps: deel 1

De 10 beste sportapps: deel 1

De lente is nu echt begonnen en dat betekent dat het weer mooi weer is om buiten te gaan sporten. Apps worden vaak gebruikt om de sporter hierbij te helpen. Runkeeper en Nike Training Club zijn natuurlijk al bekend, dus we hebben gekeken naar andere toffe sportapplicaties.

In deel 1 van deze tweedelige serie hebben wij de volgende applicaties voor je:

Daily Yoga

yoga

In deze yoga-app zijn de trainingen opgedeeld in verschillende onderdelen. Zo kan je een training doen om vet te verbranden of om sterker te worden. Doordat iemand de oefening op het scherm voordoet is het makkelijk om het zelf na te doen. De app heeft een aantal gratis trainingen, voor meer trainingen moet je betalen.

unnamed

Je kan de resultaten met je vrienden delen om hen te motiveren of je te laten motiveren. Ook kan je de lengte van een training aanpassen. Er is keuze tussen een training van 10, 15 of 20 minuten.

Moves

Deze app is eigenlijk een soort stappenteller. Door gps en sensoren weet hij of je wandelt, rent, fietst of met de auto of de trein onderweg bent. Met die gegevens berekent de app het aantal kilometers dat je actief bent geweest. De gekleurde bolletjes laten zien hoelang je welke activiteit hebt gedaan. Door op de bolletjes te drukken krijg je informatie als het aantal stappen dat je hebt gezet, het aantal minuten dat je hebt bewogen en hoever je hebt gelopen.

moves-flat

De volgende dag geeft Moves je een notificatie over het aantal minuten dat je hebt bewogen. Doordat de app je volgt kan je precies zien waar je hebt gelopen, gerent of gefietst. Dit wordt weergeven in een kaartje van de plaats waar je bent geweest. Als je een activiteit hebt gedaan waarbij je je telefoon niet hebt meegenomen kan je dit achteraf aangeven in de app.

Zo’n app is de hele tijd bezig met het verzamelen van informatie en heeft veel batterij nodig, zou je denken. Maar omdat hij op de achtergrond draait gebruikt hij niet veel batterij.

Abs Workout: Get Your Six Pack

Omdat mensen vaak druk zijn en niet veel tijd hebben om te sporten heeft Passion4Profession (de maker van Abs) een app gemaakt met een korte workout. In acht minuten kun je een training doen en verschillende spiergroepen trainen. Deze trainingen zijn in verschillende levels en tijden opgedeeld.

abs-workout screenshots iOS

Wanneer je met de workout begint doet het poppetje de oefeningen voor. Het enige wat jij hoeft te doen is deze te volgen. Tijdens de workout kan je de muziek veranderen en ervoor kiezen of er wel of niet wordt gesproken.

Runtastic SitUps

De app SitUps van Runtastic richt zich op de buikspieren. Wat deze app uniek maakt is dat je als je sit ups doet het toestel in je handen houdt. De app meet daardoor vanzelf of je een sit up hebt gedaan. Je kan dus niet vals spelen met de app.

runtastic-situps
Door een programma te volgen moet je steeds meer sit ups doen. Tijdens een training zitten een aantal keer een hoeveelheid sit ups. Tussendoor zijn er rustmomenten. Het uiteindelijke doel is om 100 sit ups te doen in één training.

30 Day Ab Challenge

Je lichaam heeft 30 dagen de tijd nodig om van iets een gewoonte te maken. En laat dat nou net het doel zijn van de Ab Challenge. De app heeft een schema met verschillende oefeningen. In de 30 dagen worden de oefeningen steeds moeilijker doordat je ze vaker moet doen.

30-day-ab-challengeAls training heeft de app vier oefeningen: sit ups, crunches, plank en leg raises. Door deze oefeningen steeds op te voeren zorg je ervoor dat je spieren steeds harder moeten werken. Zo begin je de eerste dag bijvoorbeeld met 15 sit ups. Aan het eind van de 30 dagen doe je 125 sit ups.

Geschreven doorLisanne Kielema

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>