De 10 beste fotografie-apps: Deel 2

De 10 beste fotografie-apps: Deel 2

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het delen van foto’s. Dat kan in een app als Instagram maar er zijn nog veel meer gegadigden. In het eerste deel fotografie apps lichtten wij al apps als Oggl, Snapseed en VSCO Cam uit. In dit tweede deel komen er nog vijf alternatieven bij.

Camera Plus

Met de app Camera Plus kan je de belichting van je foto veranderen zonder dat je de scherpte aantast. Ook kan je meerdere foto’s invoegen om tegelijk te bewerken.

cameraplus

 

De app heeft twee versies: Camera Plus van €1,99 en Camera Plus: Pro van €2,99. Beide versies bevatten veel filters maar de duurste versie verstrekt er net iets meer.

Adobe Photoshop Touch

Heb je even geen computer of laptop bij de hand maar moet je toch een foto bewerken? Dat kan met de appversie van Adobe Photoshop. Adobe heeft alleen de belangrijkste functies in de app gezet waardoor de app geen vervanging is voor de computerversie. Toch kan je met de app genoeg om van waarde te zijn. Bijsnijden, rechtzetten, draaien, het veranderen van de belichting en helderheid zijn functies in de gratis app van Photoshop.

photoshop

Daarnaast heeft Adobe een app van €4,99 voor de iPhone en speciaal voor de iPad een applicatie die €9,99 kost. Beide versies bevatten meer basis-bewerkingen en zien er professioneler uit. De foto’s die behouden dezelfde kwaliteit wanneer je ze bewerkt.

ProCam 2

Naast foto’s kan je met deze app ook video’s bewerken. De app heeft een nacht-modus, burst-modus, anti-bewegingsmodus en een zelfontspanner. Ook kan je tijdens het filmen gewoon foto’s maken en herkent ProCam 2 gezichten die op een foto staan. Daarnaast kun je ook bij deze app filters gebruiken. ProCam 2 kost €2,99 en is dat zeker waard.

procam

Camera Awesome

Veel apps zorgen ervoor dat je nadat je je foto hebt gemaakt de foto kan bewerken. Camera Awesome is hier een stapje voor. De app zorgt ervoor dat je tijdens het fotograferen bijvoorbeeld al de belichting kan veranderen of een een filter kan gebruiken. Door de waterpas weet je dat je de foto recht maakt.

cameraawesome

Pixlr-O-matic

Ben je fan van filters? Dan zit je met Pixlr-O-Matic goed. De app bevat zoveel verschillende filters dat je twee miljoen verschillende creaties kan maken. De app werkt in drie stappen. Eerst voeg je effecten toe aan de foto, daarna kies je een filter en vervolgens kies je een mooie rand om je foto.

pixlromatic

Naast Instagram zijn er dus vele andere fotografie-apps. Die apps proberen allemaal net iets anders aan hun app toe te voegen dan al bestaande apps. Oggl en VSCO Cam worden veel gebruikt door fotografen door hun goede filters en bij Pixlr Express en Pixlr-o-Matic heb je zoveel mogelijkheden dat de keuze nooit opraakt. Bij Snapseed kan je rode ogen en pukkels verbergen en bij Camera Awesome kan je al tijdens het fotograferen een filter toevoegen. Genoeg keuze dus om je foto’s nog mooier te maken!

Geschreven doorLisanne Kielema

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>